Pentru comenzi şi alte informaţii vă rugăm să trimiteti email la qme1995@yahoo.com
sau sa sunaţi la numarul de telefon 0723.678.617
 

Dovezi experimentale

Studii medicale aprofundate legate de efectele terapiei cu câmpuri electromagnetice de foarte joasă frecvenţă au fost realizate pentru prima dată în lume în anii 1950 în ţara noastră la Institutul Naţional de Balneologie şi Fizioterapie, o dată cu apariţia Magnetodiaflux-ului, creaţie a românului Vasile Robescu. Acesta pleacă de la nişte observaţii făcute în calitate de participant la cel de-al doilea război mondial şi pune la punct un aparat care va revoluţiona electroterapia modernă. La acea dată, în lume mai exista doar Diapulse-ul american, un aparat de fizioterapie înrudit, dar care utiliza domeniul undelor radio, mai precis 27 MHz.

Colective de cercetători din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Govora, Sinaia, Băile Felix, conduse de reputaţi medici printre care prof. dr. Tr. Dinculescu, prof. dr. Jitariu, dr. A. Macelariu, dr. Ana Maria Zirra, dr. C. Stoicescu, dr. D. Constantinescu, ca să-i enumerăm doar pe câţiva, au efectuat studii fundamentale de biologie, fiziologie si histochimie. Din monografia dr. Andrei Rădulescu, intitulată sugestiv Electroterapia, aflăm că aceste studii au evidenţiat efecte terapeutice benefice în procesele metabolice celulare atât asupra sistemului nervos central şi vegetativ cât şi asupra celui neuro-muscular. Prin acţiunea câmpului electromagnetic pulsatoriu asupra structurilor biologice, au loc modificări energetice la suprafaţa celulelor, cu activarea schimburilor de membrană, intensificarea proceselor enzimatice şi implicit, intensificarea metabolismului celular. Prin creşterea difuziunii oxigenului în celule, în ţesuturile mai slab vascularizate se creează condiţii favorabile pentru formarea de noi vase sanguine şi creşterea tonusului celor existente. Apare o accentuare a ţesutului de granulaţie reparator în procesul de vindecare a rănilor şi o creştere a vascularizării în oase şi ţesutul cicatriceal. Dacă distrugerea respiraţiei celulare normale este privită drept cauză a cancerului, atunci aportul crescut de oxigen în celulă şi activarea suplimentară de fermenţi oxidativi combate maladia canceroasă şi mitoza celulară anormală.

Studii efectuate în cadrul unor prestigioase universităţi cum sunt MIT sau Colegiul de Medicină Albert Einstein, au arătat că terapia folosind câmpuri electromagnetice în pulsuri de foarte joasă frecvenţă asemănătoare undelor cerebrale, duce la creşterea benefică a potenţialului electric la nivelul membranei celulare. Microbii şi viruşii pătrund mai greu în interiorul celulei şi dezvoltarea lor în organism este mult diminuată. De asemenea circulaţia sanguină are parametrii superiori. Un alt efect observat a fost îmbunătăţirea schimbului de ioni la nivel celular, care duce la o mai bună oxigenare a celulelor din organism şi la dinamizarea metabolismului.

 
Copyright © 2005-2013 MAC Electro Industrial CIF: RO5749122 Nr.R.C.: J40/10250/1994 - toate drepturile rezervate
Spiriduş® Marcă înregistrată la O.S.I.M. sub nr. 57110/2003, 57111/2003, 58761/2004
Certificat ISO 9001 cu nr. 9863 C