Pentru comenzi şi alte informaţii vă rugăm să trimiteti email la qme1995@yahoo.com
sau sa sunaţi la numarul de telefon 0723.678.617
 

Modul de utilizare

Manualul complet cu instrucţiunile de utilizare poate fi descărcat de aici .pdf (198 KB, actualizat 27 ianuarie 2011).

Utilizarea Spiriduş®-ului Clasic, a Spiriduş®-ului eX sau a Spiriduş®-ului HC înseamnă setarea comutatorului 1 pe poziţia ON (sus) şi plasarea cu comutatoarele spre exterior, în dreptul unei chakre, în conformitate cu cele expuse în capitolul Precizări. În cazurile Spiriduş® DeL şi Spiriduş® DeL 4x4 pornirea se face prin setarea comutatorului orizontal din poziţia OPRIT (dreapta) în poziţia PORNIT (stânga).

Observaţii: În cazul aparatelor Spiriduş® Clasic, eX, DeL şi DeL 4x4 ledul NU este emiţătorul. Aparatul se va plasa cu faţa netedă pe corp şi cu ledul la exterior. Funcţia ledului este aceea de a pulsa în ritmul frecvenţei de lucru. Dacă remarcaţi scăderea intensităţii luminoase a ledului atunci trebuie să înlocuiţi bateria.

În cazul variantelor Clasic, eX sau HC, pentru a selecta domeniul de frecvenţă se vor utiliza comutatoarele 2 şi 3. În cazul variantei DeL, selectarea domeniilor de frecvenţă se efectuează cu ajutorul comutatoarelor 1, 2, 3 şi 4. Acestea sunt grupate în două domenii: 1, 2 pentru ledul roşu din stânga (emiţătorul eX) şi 3, 4 pentru ledul verde din dreapta (emiţătorul Clasic). Fiecare grup semnalizează funcţionarea emiţătorului căruia îi este asociat şi comandă domeniile de frecvenţă întocmai ca şi comutatoarele 2, 3 de la variantele Clasic, eX sau HC.

În tabelul de mai jos aveţi domeniile de frecvenţe corespunzătoare celor 4 posibilităţi.

Pentru a experimenta virtual setarea frecvenţelor de lucru trebuie să procedaţi astfel:

 • Selectaţi aparatul apăsând click-stânga pe celula corespunzătoare din tabel (celula corespunzătoare aparatului selectat are culoarea de fond portocaliu;
 • Selectaţi domeniul de frecvenţe fie din comutatoarele aparatului, fie din celulele de tabel din coloana aparatului selectat.
Domeniul de frecvenţă Comutatorul
2 (Clasic/eX/HC)
1 şi 3 (DeL)
Comutatorul
3 (Clasic/eX/HC)
2 şi 4 (DeL)
Cerebral Spiriduş® DeL
Spiriduş® eX Spiriduş® Clasic
Spiriduş® HC
Delta (1 - 4Hz) 1,8 - 2,22 Hz 1,8 - 2,22 Hz ON ON
2,27 - 3,1 Hz 2,27 - 2,6 Hz ON OFF
Theta (4 - 8Hz) 5 - 7,6 Hz 5 - 6,6 Hz OFF ON
Alpha (8 - 12Hz) 8,7 - 15 Hz 8,7 - 12 Hz OFF OFF
 
Aparatul nu este pornit! Setaţi Comutatorul POWER pe poziţia ON!

Instrucţiuni de utilizare

Terapia E.L.F. este o formă holistică de tratament ce face ca orice celulă indiferent de tipul ei, să aibă parametrii energetici maximi de funcţionalitate. Aceştia se reflectă în valoarea potenţialului membranei celulare care asigură schimbul de oxigen, bioxid de carbon, substanţe nutritive şi reziduuri, caracteristice proceselor metabolice celulare. Sunt două tipuri de terapie: terapia generală şi terapia specifică.

1. Terapia generală

Terapia generală se realizează plasând Spiriduş®-ul pe 7 zone importante din punct de vedere energetic, denumite chakre în medicina tradiţională orientală. Ele corespund în fiziologie cu plexuri nervoase şi zone endocrine de maxim metabolic.

Indienii vorbesc de peste 49,000 de chakre. Pentru a le analiza pe toate ar fi extrem de greu. Există însă o ierarhizare a acestora ca importanţă (intensitate a vârtejului). Principale sunt considerate şapte zone şi anume:

 • chakra coroană, localizată în vârful capului,
 • chakra celui de-al treilea ochi, localizată între sprâncene,
 • chakra gâtului, localizată la baza gâtului,
 • chakra inimii, localizată în centrul pieptului,
 • chakra plexului solar, localizată deasupra taliei,
 • chakra ombilicală (sacrală), localizată sub ombilic,
 • chakra rădăcină, localizată la baza şirei spinării.

Atunci când una sau mai multe chakre sunt afectate, organismul biologic este în suferinţă. Legăturile observate în medicina orientală sunt:

 • chakra coroană - glanda pineală, cortexul cerebral, sistemul nervos central,
 • chakra celui de-al treilea ochi - glanda pituitară, nasul, urechile, sinusurile, ochii,
 • chakra gâtului - tiroida, paratiroida, hipotalamusul, gâtul, esofagul, corzile vocale, limba,
 • chakra inimii - timusul, inima, sistemul circulator, umerii, braţele, pielea, plămânii,
 • chakra plexului solar - pancreasul, stomacul, ficatul, vezica biliară, sistemul nervos, diafragma, muşchii,
 • chakra ombilicală - splina, vezica urinară, organele genitale, intestinul subtire, apendicele,
 • chakra rădăcină - rinichii, glandele suprarenale, colonul, prostata, intestinul gros.

Terapia generală constă în aşezarea aparatului pe fiecare din cele 7 chakre după cum urmează:

Pentru Spiriduş® Clasic, Spiriduş® eX şi Spiriduş® HC:

 • chakrele 1, 2, 3, 4 şi 7
  • câte 5 minute frecvenţe joase (delta) – comutatoarele 2 şi 3 pe poziţia ON (vezi Fig. 1),
  • câte 5 minute frecvenţe înalte (alpha) – comutatoarele 2 şi 3 pe poziţia OFF (vezi Fig. 2).
 • chakrele 5 şi 6
  • câte 15-20 minute frecvenţe joase (delta) – comutatoarele 2 şi 3 pe poziţia ON (vezi Fig. 1),
  • câte 15-20 minute frecvenţe înalte (alpha) – comutatoarele 2 şi 3 pe poziţia OFF (vezi Fig. 2).
 • genunchi, călcâie
  • câte 15-20 minute frecvenţe joase (delta) – comutatoarele 2 şi 3 pe poziţia ON (vezi Fig. 1),
  • câte 15-20 minute frecvenţe înalte (alpha) – comutatoarele 2 şi 3 pe poziţia OFF (vezi Fig. 2).

Pentru Spiriduş® DeL:

 • chakrele 1, 2, 3, 4 şi 7 – câte 5 minute frecvenţe înalte şi joase – comutatoarele 1 şi 2 pe poziţia OFF, 3 şi 4 pe poziţia ON (vezi Fig. 3),
 • chakrele 5 şi 6 – câte 15-20 minute frecvenţe înalte şi joase – comutatoarele 1 şi 2 pe poziţia OFF, 3 şi 4 pe poziţia ON (vezi Fig. 3),
 • genunchi, călcâie – câte 15-20 minute frecvenţe înalte şi joase – comutatoarele 1 şi 2 pe poziţia OFF, 3 şi 4 pe poziţia ON (vezi Fig. 3).

Pentru Spiriduş® DeL 4x4:

 • chakrele 1, 2, 3, 4 şi 7 – câte 5 minute,
 • chakrele 5 şi 6 – câte 15-20 minute,
 • genunchi, călcâie – câte 15-20 minute.
Fig. 1 Fig. 2 Fig. 3

2. Terapia specifică

După efectuarea terapiei generale, pentru anumite afecţiuni se trece la terapia specifică. Ea constă în amplasarea Spiriduş®-ului cât mai aproape de zona malfuncţionalitate biologică, iar timpii de terapie sunt cel puţin dubli faţă de timpul terapiei generale pentru zonele respective, de exemplu pentru cap 10-15 minute, pentru abdomen 30-40 minute, pentru picioare 40-50 minute. Relativ la frecvenţele folosite s-a observat că cele joase corespunzătoare undelor cerebrale delta (starea de somn profund) au eficacitate maximă. La frecvenţe mai înalte (de exemplu domeniul cerebral alpha), recuperarea se face mai rapid, dar trebuie ţinut cont de faptul că acestea pot fi mai puţin eficiente, probabilitatea de interacţiune la nivel celular scăzând odată cu creşterea frecvenţei. Din acest motiv se recomandă folosirea frecvenţelor joase la nivelul capului şi a frecvenţelor mai înalte la nivel abdominal unde problemele de sănătate, implicit căderile energetice, sunt mai severe.

Spiriduş® HC

Spiriduş®-ul HC realizează o combinaţie între terapia E.L.F. şi cromoterapie (terapia cu lumină).

Conţine un Spiriduş® eX ale cărui oscilatoare fix şi variabil comandă atât generatorul de pulsuri electromagnetice cât şi grupul de leduri roşii şi albastre. Grupul de leduri verzi este comandat doar de oscilatorul fix.

Aparatul va fi utilizat aşa cum este indicat mai sus cu specificaţia că va fi poziţionat cu ledurile spre corp la o distanţă de aproximativ 3–7 cm în aşa fel încât lumina emisă să acopere chakra sau locul afectat.

Recomandări generale

Timpul de utilizare va fi la început de 25-30 minute zilnic. În funcţie de reacţiile organismului timpul poate fi prelungit progresiv, câte 5 minute săptămânal, putând atinge 60-70 minute/zi, împărţite eventual în două reprize seara şi dimineaţa. Nu s-au observat reacţii negative nici chiar în cazul unor timpi ce au depăşit 2 ore zilnic, în condiţiile unei utilizări de cel puţin trei ori pe săptămână.

Cea mai potrivită perioadă pentru terapie este seara, atunci când receptivitatea organismului pentru radiaţia electromagnetică, caracteristică procesului de recuperare energetică, este maximă datorită fenomenului de recepţie rezonantă care se manifestă pe fondul apropierii frecvenţei emisiei cerebrale a utilizatorului de domeniile spectrale ale terapiei.

Dacă utilizaţi aparatul dimineaţa atunci se recomandă să efectuaţi terapia pe stomacul gol, înainte de micul dejun.

Relativ la domeniul de frecvenţe s-a observat că cele joase, corespunzătoare undelor cerebrale delta (1-4 Hz, starea de somn profund), au eficacitate maximă în afecţiuni ale sistemului nervos, infecţii, inflamaţii oculare, hipertiroidie, hipotiroidie, varice, osteoporoză, fixare calciu. Frecvenţele mai înalte, corespunzătoare domeniilor cerebral alpha, beta şi theta (5-15 Hz), au rezultate optime în afecţiuni reumatice, migrene, circulaţie sanguină deficitară, diabet, insuficienţă renală, spasm muscular, scleroză multiplă, vertigo.

Pornind de la aceste observaţii, în terapia generală, care se efectuează obligatoriu înaintea terapiei specifice, se recomandă utilizarea frecvenţelor joase la nivelul capului şi a frecvenţelor înalte la nivel abdominal.

Dacă nu este utilizat zilnic efectele Spiriduş®-ului scad (să ne aducem aminte că starea corpului biologic se degradează destul de rapid în lipsa perioadelor de somn profund), aceasta datorită faptului că fiecare zi este o nouă ocazie de a fi supus agresiunilor de tot felul: curenţi de aer într-o încăpere sau maşină, insolaţie, hrană, poluare, lovituri, zgomote puternice, câmpuri electromagnetice tip ecran TV, telefon mobil, calculator, etc.

expand all contract all
Recomandări pentru:
 
Profilaxie, prevenire
Plecând de la observaţia că cele mai depărtate chakre de zona emiţătorului biologic, adică a creierului, sunt şi cele mai vulnerabile, pentru profilaxie se recomandă poziţionarea Spiriduş®-ului în dreptul chakrelor 5, 6 şi 7. Frecvenţele folosite sunt cele din domeniul cerebral delta adică domeniile 1,8 - 2,22 Hz şi 2.27 - 2.6 (3.1) Hz. Pentru echilibrare, din când în când aparatul trebuie pus şi pe chakrele superioare 1, 2 şi 3, raportul timpilor de folosire pe aceste zone fiind aproximativ de 1/3.
Afecţiuni reumatice
În cazul afecţiunilor reumatice sau ale sistemului osos poziţionarea Spiriduş®-ului se face chiar în preajma zonei cu probleme. Poliartroze periferice şi spondiloze asociate cu distonii neurovegetative şi stări astenonevrotice, coxartroze şi gonartroze specifice reumatismului degenerativ au o evoluţie pozitivă prin terapia cu câmpuri electromagnetice de foarte joasă frecvenţă. De asemenea, în reumatismul articular şi în cel inflamator rezultatele sunt spectaculoase. Durata şedinţelor este de 10-15 minute zilnic la început. După primele 6-7 şedinţe în care poate apărea o exacerbare a fenomenelor clinice, timpul şedinţelor poate fi crescut săptămânal cu 5 minute. O recuperare mai rapidă s-a observat atunci când s-au utilizat frecvenţele înalte, domeniile 5-15 Hz.
Sechele post-traumatice
Se recomandă terapia în tratarea de plăgi, contuzii, hematoame musculare, entorse, stări după rupturi musculare sau de tendon, sechele post-fracturi de membre. Terapia se începe cât mai repede după traumatism. Locul de aplicare coincide cu locul traumatismului. Şedinţele sunt la început de 40-60 minute zilnic, timpul crescând treptat şi apoi reducându-se o dată cu dispariţia stării clinice.
Afecţiuni neuropsihice
Nevrozele, distoniile neurovegetative, sindroamele spastice (hemiplegii, boala Parkinson, neuconevraxite, paraplegii), sindroame excitomotoare (spasmul facial, torticolisul spasmodic, ticurile, etc) ca şi infirmitatea motorie cerebrală la copii sunt indicaţiile terapiei E.L.F. în afecţiunile neuropsihice. Locul de aplicare este în zona cervicală, lombară, ceakrele 2, 3, 4, 5 şi 6 sau în cea afectată. Timpul este la început de 10-15 minute zilnic, crescându-se treptat cu 5 minute săptămânal în funcţie de reacţia organismului.
Afecţiuni cardiovasculare
Acţiunea terapiei în cazul bolilor cardiovasculare se explică prin reglarea vasomotorie şi a hemodinamicii prin influenţarea sistemului nervos vegetativ şi prin acţiunea locală de intensificare a respiraţiei tisulare cu creşterea consumului de oxigen, ceea ce duce la o vascularizare crescută pentru metabolismul local. Terapia E.L.F. este indicată în boli vasculare periferice precum boala Raynaud, sindromul Raynaud, acrocianoza, în boli vasculare periferice organice cum sunt trombangeita obliterantă, ateroscleroza obliterantă a membrelor, arteriopatia diabetică, în ateroscleroza cerebrală şi în hipertensiunea arterială. Locul de aplicare al aparatului este în zona cervicală şi/sau lombară. Timpul este la început de 10-15 minute zilnic, crescându-se treptat cu 5 minute săptămânal în funcţie de evoluţia stării clinice.
Afecţiuni respiratorii
Acţiunea terapiei E.L.F. s-a remarcat în cazurile de astm bronşic, bronşita cronică astmatiformă, traheobronşită spastică şi pseudoastm nevrotic. Locul de aplicare este zona cervicală sau ceakrele 3 şi 4. Timpul este la început de 10-15 minute zilnic, crescându-se treptat cu 5 minute săptămânal în funcţie de evoluţia stării clinice. În cazul virozelor respiratorii, afecţiuni ce pot apărea mai des în aglomerările urbane, se recomandă utilizarea Spiriduş®-ului pe chakrele 2 şi 3, timp de 10-15 minute pe fiecare în parte. Dacă simptomele nu dispar se poate repeta de mai multe ori pe zi. S-a observat o recuperare mai bună atunci când s-au utilizat frecvenţele joase, domeniile 1,8-3,1 Hz.
Afecţiuni digestive
Ulcerul gastro-duodenal, gastritele cronice, enterocolopatia cronică nespecifică, sindromul de colon iritabil, dischineziile biliare sunt câteva din indicaţiile terapiei cu câmpuri electromagnetice de foarte joasă frecvenţă. Locul de aplicare este în zona abdomenului sau ceakrele 5, 6 şi 7. Timpul este la început de 10-15 minute zilnic, crescându-se treptat cu 5 minute săptămânal în funcţie de reacţia organismului.
Afecţiuni endocrine
Diabetul zaharat neinsulinodependent, diabetul secundar cu hiperfuncţiune a hipofizei, tiroidei sau suprarenalei şi hipertiroidia stadiul neurogen beneficiază de rezultate deosebite prin această terapie. Cu o dietă alimentară corespunzătoare pentru menajarea pancreasului şi reducând treptat medicamentaţia sub controlul glicemiei, se poate obţine o recuperare foarte bună a funcţiei pancreatice într-un interval de timp de minim 6 luni de zile, funcţie de starea afecţiunii. În cazul diabetului insulinodependent evoluţia este bună în planul stării psihice, dinamizării circulaţiei sanguine, întăririi sistemului imunitar. Dacă celulele pancreatice nu sunt complet distruse (pancreas pietrificat), prin reducerea treptată a dozei zilnice de insulină sub controlul glicemiei, se poate recupera cel puţin parţial funcţia pancreatică. Locul de aplicare este în zona capului şi zona abdomenului sau chakrele 3, 4, 5 şi 6. Timpul este la început de 15-20 minute zilnic, crescându-se treptat cu 5 minute săptămânal în funcţie de reacţia organismului.
Afecţiuni ginecologice
În dismenoreele funcţionale, în tulburările menstruale funcţionale, metroanexitele cronice nespecifice, cervicitele cronice nespecifice şi în tulburările de climax şi preclimax, terapia E.L.F. a dat mari satisfacţii prin rezultatele obţinute. Locul de aplicare este în zona abdomenului sau ceakrele 5, 6 şi 7. Timpul este la început de 10-15 minute zilnic, crescându-se treptat cu 5 minute săptămânal în funcţie de reacţia organismului.

 
Copyright © 2005-2013 MAC Electro Industrial CIF: RO5749122 Nr.R.C.: J40/10250/1994 - toate drepturile rezervate
Spiriduş® Marcă înregistrată la O.S.I.M. sub nr. 57110/2003, 57111/2003, 58761/2004
Certificat de conformitate SR EN ISO 13485:2004 nr. 17 SMC 1
Certificat de conformitate CE 1868 nr. 17 DM 5/2011/DDM93/42/CEE/HGR54/2009